Score the Goal!
Începe We are Energy 2017, cu mari provocări internaţionale.
Deveniţi protagonişti activi ai schimbării, faceţi-vă auzită vocea şi lăsaţi-vă amprenta.

We are Energy este proiectul dedicat “copiilor de la Enel” şi a ajuns la a treisprezecea ediţie. În acest an vom vorbi despre provocări internaţionale importante: cele 17 Obiective Globale pentru dezvoltarea sustenabilă, pe care ONU doreşte să o realizeze cu ajutorul tuturor, până în anul 2030.

Accesul la energie, educaţia de calitate, acţiuni pentru protejarea climei, protecţia mediului înconjurător, iată câteva obiective majore pentru Pământ, pe care le puteți aborda.
Concursul Score the Goal îi conduce pe tinerii din comunitate pe o cale ce trebuie parcursă împreună, de noi toți, în conformitate cu perspectivele specifice ale fiecăruia.
Este timpul să deveniţi protagonişti activi ai schimbării, alegând un Obiectiv pe care să-l abordați şi secţiunea în care doriţi să vă exprimaţi: realizarea concretă a unui proiect în teritoriu, documentarea iniţiativelor locale, propunerea unei idei originale.

Câştigătorii concursului internaţional vor participa la o tabără de două săptămâni în Italia, alături de copii din marea familie Enel, care vin din toată lumea.

Cu noul Ghid - Challenge Book veţi putea cunoaşte obiectivele globale, iniţiativele Enel, angajamentele internaţionale şi veţi putea găsi multe idei creative.

Înscrieţi-vă, aveţi timp până în 18 mai să participaţi la concurs.
Înregistrându-vă în comunitatea online şi vizitând pagina oficială Facebook, veţi putea urmări, de asemenea, toate actualizările, veţi descoperi ce este nou şi vă veţi face prieteni noi.

Rezervat exclusiv copiilor colegilor din Enel cu vârsta cuprinsă între 8 şi 17 ani.

Score the Goal îi implică pe tinerii din comunitatea We are Energy în provocarea de a deveni protagonişti ai schimbării şi de a-şi lăsa amprenta dedicându-se Obiectivelor Globale pentru o dezvoltare sustenabilă.
Puteţi alege din cele 3 secţiuni, pentru a da viaţă ideilor, în funcţie de înclinaţiile şi de competenţele personale.

Pentru cei care vor să aleagă unul dintre cele 17 Obiective Globale şi să-l promoveze acasă, la şcoală, în oraş, pe teren, în lumea întreagă şi care vor să devină ambasadori ai sustenabilităţii.
O acţiune care trebuie realizată şi documentată.

Idei creative

Îţi place să iei iniţiativa? Nu poţi să stai degeaba?
Atunci adoptă unul dintre Obiectivele Globale şi devino mesagerul acestuia, promovându-l în mod concret.
Organizează o strângere de semnături pentru a utiliza apa în mod sustenabil; planifică un flash mob pentru a sensibiliza cartierul cu privire la utilizarea surselor regenerabile de energie; creează tricouri împotriva agresiunilor şi strânge fonduri pentru a le produce; organizează o expoziţie de imagini digitale despre energie şi public-o, în mediul online.
Documentează-ţi iniţiativa cu fotografii sau înregistrări video, explică în ce mod se poate organiza un eveniment similar într-o altă zonă şi împărtăşeşte-l şi altora.

Pentru cei care doresc să observe teritoriul din proximitate şi să descopere în ce mod Obiectivele Globale pot lua formă ca iniţiative, poveşti ale persoanelor, nevoi ale comunităţii.
O realitate pe care să o relataţi ca nişte reporteri adevăraţi.

Idei creative

Pentru ca Obiectivele Globale să se realizeze, este important ca toţi să le cunoască şi să ştie ceea ce se face deja: este nevoie de un reporter!
Pedibus-urile (autobuzele cu pedale) pot contracara schimbările climatice? Pregătește un videoclip sau câteva poze: comentează-le cu date despre emisiile de CO2. Strânge mărturiile celor care produc alimente la nivel local, în oraşul tău, şi pe ale celor care le cumpără, scrie un articol. Clasa fratelui tău sprijină un proiect pentru a dona calculatoare elevilor din Burkina Faso? Ia-le un interviu!
Explorează realitatea care te înconjoară şi povestește-ne ce ai aflat.

Pentru cei care vor să-şi testeze creativitatea în cadrul unui Obiectiv Global.
Soluţii de propus, inovaţii de imaginat, prototipuri de construit, idei de proiectat.

Idei creative

Gândeşti pe scară largă? Eşti un vizionar? Cunoşti discursul lui M. L. King “I have a dream”?
Propune o idee inovatoare pentru a reduce risipa de alimente; proiectează o activitate pentru a proteja ecosistemele terestre şi marine; indică o soluţie pentru a face oraşul mai sigur şi mai sustenabil.
Ilustrează-ţi proiectul printr-un video-discurs, un poster sau o prezentare, realizează un prototip sau o schiţă a invenţiei tale, scrie un plan de acţiune în care prezinţi etapele de punere în aplicare, costurile şi resursele necesare.

Data limită pentru a trimite lucrările finalizate este 18 mai 2017, pe adresa:
Centrul de coordonare We are Energy – Bd. Ion Mihalache, nr. 41-43, sector 1 București
Sau prin e-mail la: comunicareinterna.ro@enel.com

Câştigătorii concursului se vor întâlni în tabăra internaţională 2017, între 9 şi 23 iulie, într-un loc minunat din Italia. 2 săptămâni extraordinare, pentru a întâlni noi prieteni din întreaga lume şi pentru a participa la o mulţime de activităţi didactice, ateliere, excursii, evenimente.

Toţi participanţii la concurs vor primi un gadget-surpriză.

Pentru toţi tinerii cu vârsta de peste 18 ani: rămâneţi conectaţi!

În cursul acestui an vă vom oferi noi actualizări referitoare la iniţiativele dedicate vouă.